Presentació

Contingut de la conferència sobre els principals trets que permetetn interpretar les traces gravades a la antiguitat sobre el territori de Mallorca.

La línia del decumanus d’Agrippa sobre l’imperi d’August unint l’orient amb occident deixant Roma al centre geomètric. Segons l’arquitecte Carlos Sanchez-Montaña.

Continua …..

 

BIBLIOGRAFIA 

– BORRÀS Seguí, Antoni “Xarxa viaria de la zona de Santa Maria del Camí en època clàssica”. XXI Jornada d’Antroponímia i Toponímia. 2008.

 Expossició General del tema:

ç

Anuncis
 1. Pels més escèptics sobre l’existència d’aquesta llarga línia Aquí vos proposem que traceu la línia d’Agripa utilitzant el Google Earth; agafant com origen el centre de la colònia romana de Lucus Augusti (Lugo) al punt més occidental de l’imperi, i com a punt de destí prenem el de la colònia romana de Palmira (a Síria) que va significar la porta més oriental de l’imperi cap a orient.

  Un cop dibuixada dit línia vos convidem a cercar el punt central, i podreu comprovar que s’hi troba la capital de l’imperi, es a dir Roma.

  Si parau esment a aquesta línia, podeu trobar moles altre coincidències; com per exemple que també passa per sobre de la famosa ciutat on es va fundar una important acadèmia de l’època; es tracta d’Apolonia (situada a l’occident de Grècia).

 2. Muy interesante tu teoría! 😀

 3. Em sembla molt interessant aquesta feina, realment, i tot i que som amant de l’historia, no hi estic molt capficat al mon roma… He vist qualcunes semblances amb imatges que record d’Andratx… Que en sabeu del passat roma d’Andratx i Port d’Andratx??? Aquestes parets que mostrau a “MUESTRA DE SILLERIA DE MURO”, es sembla brutalment a unes marjades de la sortida del Port cap a Cala Llamp… Tal vegada sigui casualitat o no… Si voleu, puc anar a fotografiar-les i us pas les fotos… I per acabar: a la possessio de Son Vich, que hi a damunt el tunel del mateix nom, sempre he sentit parlar d’un troç de calçada romana que era ben visible… En sabeu res?? Hauria d’estar catalogada?? Salut i enhorabona!

  • Repassant els comentaris del blog he recuperet el tema de Son Vich i el seu cami romà. Son Vch es troba sota un dels diverticulums tra çats pels romans (no recordo d memoria si 44) en tot cas seria interesant tenir unes fotos o quedar x anarles a fer!!!!
   Esper noticies teves xx anar a veurer-ho…..

  • Me pots fer arribar fotos de la calçada q hi ha a Son Vich, així com del mur que hi ha de camí a cala Llamp?. Per altre banda coneixes l’orígen del topònim de Monport?. Podria ser mil.lenari!!!

  • No he rebut les fotos del mur que Me vares indicar
   . Espero
   Les m’enviis!!!

 4. Molt interessant 😉

  • Jaume Escales i Tous
  • 18 Juny 2012

  Moltes gràcies i ànim i endavant amb aquesta tasca. Trob que les conclusions d’aquests estudis haurien de tenir més difusió en els mitjans de comunicació generals. Amb aquesta perpectiva històrica l’estimació del paisatge i la seva valoració hi guanyen molt entre la gent. Gràcies.

 5. Enhorabona Toni, sense cap dubte molt bona feina !

 1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: